Facebook и Google да бъдат значително ограничени в това да

...
Facebook и Google да бъдат значително ограничени в това да
Коментари Харесай

ЕС обмисля нови ограничения за Facebook и Google заради политическите реклами

Facebook и Гугъл да бъдат доста лимитирани в това да демонстрират политически реклами на потребителите си - това предлага проектодоклад на Европейския парламент, оповестен в сряда.

Предложението е на евродепутата от " Обнови Европа " Анна Донат и цели на онлайн платформите да им бъде неразрешено да демонстрират политически реклами въз основа на профилиране и следене на хората в интернет, написа " Politicio ". По този метод политическите партии ще могат да се популяризират единствено въз основа на данни от потребителите, които самите те решат да споделят - като пол, възраст, местонахождение и език.

През последните години политици и чуждестанни участници имат опция да демонстрират платени политически послания на консуматори в обществените мрежи въз основа на тяхното онлайн държание и множеството персонални данни. Манипулирането на гласоподавателите посредством микротаргетиране беше и в основата на абсурда с Cambridge Analytica през 2018 година

По-рано Европейската комисия предложи правилник по отношение на прозрачността и таргетирането на политическата реклама за да ограничи злоупотребата със обществените медии в изключително сериозни моменти като избори и референдуми. Понастоящем Парламентът и Съветът на Европейски Съюз внасят промени в плана на Комисията. Целта е разпоредбите да бъдат подготвени преди европейските избори през 2024 година

Сред настояванията от страна на Анна Донат са регулаторните органи, които следят разпоредбите за отбрана на персоналните данни, да бъдат изцяло самостоятелни както от частния бранш, по този начин и от националните държавни управления.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР