Фабриките по света най-накрая успяха да ускорят своята дейност през

...
Фабриките по света най-накрая успяха да ускорят своята дейност през
Коментари Харесай

Фабриките отново изправени пред проблеми с доставките заради омикрон

Фабриките по света най-сетне съумяха да ускорят своята активност през ноември макар проблемите с доставките, които поставят таван на продукцията и покачват цената на суровините. Новият вид на ковид обаче провокира нови терзания за политиците, които към този момент бяха пристъпили към ръководство на възстановяващите се стопански системи и понижаване на инфлацията. Бизнес изследванията от ноември евентуално не отразяват разпространяването на Omicron разновидността, който би могъл да добави спомагателен напън върху нарушените от пандемията вериги за доставки, оповестява Reuters.

В момента доста страни постановат нов граничен надзор в опит да се изолират от новия вариант. " Вариантът Omicron... може да промени играта: дефицитът на първични материали и работна ръка ще се утежни за производителите, в случай че Англия и други страни влязат в нов локдаун ", твърди Самюел Томбс от консултантската компания Pantheon Macroeconomics.

Въпреки това окончателният индустриален показател на мениджърите по продажбите (PMI) на IHS Markit за еврозоната се е повишил до 58.4 през ноември от 58.3 през октомври. Индексът на цените на суровините е малко под рекордно високите си равнища от октомври, а предприятията в Европейски Съюз придвижват възходящите разноски на клиентите с най-бързия ритъм в историята на изследването. Това допуска, че общата инфлация в блока, която съгласно предварителните публични данни през миналия месец е била рекордните 4.9%, ще продължи да надвишава задачата на Европейската централна банка от 2%, оказвайки напън за деяние върху банката.

Във Англия, отвън Европейския съюз и еврозоната, рекорден брой производители през последните 30 годин, са съобщили за възходящи разноски предишния месец. Това акцентира натиска върху Английската банка да увеличи лихвените проценти. Тя може да е първата огромна централна банка, която евентуално още този месец ще увеличи лихвените проценти, предвижда изследване на Reuters от ноември. Има обаче и отзиви, че страхът от новия вид на вируса може да накара банкерите да изчакат с решението си.
Реклама
През декември Федералният запас на Съединени американски щати ще разиска дали да приключи изкупуването на облигации няколко месеца по-рано от плануваното, съобщи през предходната седмица шефът на Фед Джером Пауъл.
Китайски спирачки
Дейността в китайските заводи още веднъж се е свила през ноември, сподели частният показател Caixin/Markit Manufacturing PMI, защото слабото търсене и нарасналите цени вредят на производителите. Резултатите от изследването на частния бранш, което се концентрира повече върху дребните компании в крайбрежните райони, контрастираха с тези на формалния PMI на Китай от предишния вторник, който сподели, че индустриалната интензивност е повишена ненадейно през ноември, въпреки и с доста скромни темпове. " Облекчаването на рестриктивните мерки от страна на предлагането, изключително облекчаването на енергийната рецесия, форсираха темпото на възобновяване на производството ", съобщи Уан Дзе, старши икономист в Caixin Insight Group, в изказване, съпътстващо публикуването на данните. " Но търсенето беше относително едва, потиснато от епидемията от COVID-19 и възходящите цени на продуктите. "

Отвъд Китай обаче активността на фабриките наподобява се оправят по-добре, в случай че се има поради PMI индикаторът. Той приказва за агресия в страни като Япония, Южна Корея, Индия, Виетнам и Филипините. Нивата на PMI в Япония са се повишили до съвсем четиригодишен връх, до момента в който в Южна Корея са тръгнали внезапно нагоре. През ноември индустриалната интензивност в Индия е повишена с най-бързия ритъм от последните 10 месеца, подкрепена от мощното повишаване на търсенето. Производствената активност на Тайван продължава да се уголемява, сходна е картината и в Индонезия.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Ритейл
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР