Фабрика за бонбони в Източна Пенсилвания не евакуира служителите си

...
Фабрика за бонбони в Източна Пенсилвания не евакуира служителите си
Коментари Харесай

Фабриката за бонбони не е евакуирала засегнатите работници преди експлозията в Пенсилвания, която уби 7 души, установи OSHA

Фабрика за бонбони в Източна Пенсилвания не изтегля чиновниците си – макар че някои споделиха, че са усетили миризма на газ – преди детонацията през март, която остави седем души убити и съвсем дузина други ранени, разгласи Министерството на труда на Съединени американски щати.

Р.М. Палмър, основан в Пенсилвания производител на бонбони, беше представен за това, че не е евакуирал служащите си по време на приключване на природен газ, че не е имал ясно маркиран знак за излаз на една от вратите си и че е употребявал съединени гъвкави кабели в завода си в Уест Рединг, съгласно откъс от администрацията по сигурност и здраве при работа (OSHA) на отдела.

„ Седем служащи в никакъв случай няма да се върнат вкъщи, тъй като R.M. Palmer Co. не изтегля оборудването, откакто беше обявено за съмнение за приключване на газ “, сподели районният шеф на OSHA Кевин Т. Чембърс в известие за пресата в четвъртък. „ Осигуряването на сигурността на работното място се чака от работодателите и се изисква от закона. Компанията можеше да предотврати тази ужасяваща покруса, като следваше нужните процедури за сигурност.

ФАЙЛ - Спешен личен състав работи на мястото на смъртоносна детонация в шоколадова фабрика в Уест Рединг, Пенсилвания, 24 март 2023 година Според дело, заведено във вторник, 11 април, производител на бонбони от Пенсилвания е пренебрегнал предизвестията за приключване на газ в своята шоколадова фабрика и носи отговорност за последвалата детонация, която умъртви седем служащи. (Jeff Doelp/Reading Eagle посредством AP, File) ФАЙЛ – Спешен личен състав работи на мястото на смъртоносна детонация в шоколадова фабрика в Уест Рединг, Пенсилвания, 24 март 2023 година Според дело, заведено във вторник, 11 април, производител на бонбони от Пенсилвания е пренебрегнал предизвестията за приключване на газ в своята шоколадова фабрика и носи отговорност за последвалата детонация, която умъртви седем служащи. (Jeff Doelp/Reading Eagle посредством AP, файл) Джеф Доелп/Reading Eagle/AP

Експлозията е избухнала малко преди 17 часа. на 24 март равнене на Р.М. Съоръжението на Palmer Co. и зашеметяващия West Reading – общественост от към 4500 души, която е дом на активността на шоколатиера повече от шест десетилетия. Компанията е известна с производството на сезонни шоколадови новости, като великденски шоколадови зайчета.

Убитите бяха разпознати като Ейми Сандоу, 49, от Ефрата; Доминго Крус, 60 година, Рединг; Xiorky D. Nunez, 30, от Рединг; Сюзън Х. Халвоник, 63 година, град Горен Провидънс; Майкъл Д. Брийди, 62, Марион Тауншип; Даяна М. Седено, 44 година от Рединг; и Джудит Лопес-Моран, 55, от Рединг. Единадесет други са приети в болница след детонацията.

След гърмежа следствие на Националния съвет за сигурност на превоза (NTSB) откри, че природен газ е изтичал от сервизен тройник, инсталиран през 1982 година, с цепнатина в горната част. Разследващите откриха и втори, по-малък теч в нова сервизна линия, конфигурирана през 2021 година, сподели NTSB в актуализация от юли.

Р.М. Палмър сподели, че макар че към момента скърби за гибелта на своите чиновници, починали при детонацията, компанията „ не е съгласна, че е нарушила която и да е наредба на стандартите на работното място на OSHA “ и има вяра, че изказването на OSHA по отношение на цитатите е „ подстрекателно, безчувствено и безконтролно “, се споделя в две изказвания за CNN.

Компанията добави, че юлската актуализация на NTSB не споделя категорично, че двете приключвания на газ са били вътре в R.M. Палмър здания, защото са били ситуирани под социална улица.

„ Докато следствието на NTSB не завърши, просто няма съображение да се оцени изказването на OSHA, че една евакуация би предотвратила седемте трагични смъртни случая, които са настъпили “, R.M. - сподели Палмър.

Производителят на бонбони сподели, че към този момент е оспорил препоръчаните санкции и цитати, които възлизат на 44 483 $.

Р.М. Palmer, учредена през 1948 година, дава работа на към 850 души в цяла Северна Америка.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР