Езикът на Еди Рама беше скандален, извиняваме се на България

...
Езикът на Еди Рама беше скандален, извиняваме се на България
Коментари Харесай

Сали Бериша: Езикът на Рама беше скандален, извиняваме се на България

Езикът на Еди Рама беше абсурден, извиняваме се на България от името на Демократическата партия (ДП) на Албания.

Това съобщи на конференция Сали Бериша - президент на Албания (1992-1997) и ръководител на Директива за птиците от 1991 година, по времето на който беше свален комунизма в Албания, съобщи shqiptarja.com.

Председателят на опозиционната Демократическа партия на Албания и някогашен министър председател на Албания Сали Бериша се извини на българския народ за изявите на премиера Еди Рама, изказани по времето на срещата на върха на Европейския съвет - Западни Балкани, написа " Слободен щемпел ".

" Ветото на България върху напредването на Северна Македония към Европейския съюз е срам ". Това съобщи албанският министър председател Еди Рама, откакто дойде за специфична среща на върха за Балканите с водачите на Европейски Съюз, които той упрекна в " изтощение ".

На конференция Бериша съобщи, че Рама не съставлява мисленето на албанците, защото не познава нито един принцип на другарство сред страните.

" По време на албанската съпротива се извиняваме на българското държавно управление и народ и подсигуряваме, че това не е мисленето на албанците, а единствено на един авантюрист. Един човек, който не познава нито един принцип, не знае какво е другарство сред земите. Не ми наподобява целесъобразно министър председателят да каже " позор за България и българите ", с изключение на за човек, който унижава всеки албанец с решенията си ", съобщи Бериша.

От Българското външно министерство също реагираха на думите на Еди Рама. Външното ни министерство декларира, че чака албанският министър председател да преценява изразните си средства с език, който приляга на политик от страна-кандидат за участие в Европейски Съюз.

" Очакваме министър председателят Рама да уреди връзката си. Имаме общо бъдеще с Албания, политиците се сменят, хората остават ", цитират от македонското издание позицията на българското Министерство на външните работи.

След реакцията на българското външно министерство, последва и негово изказване в Twitter, в което споделя: „ Българското външно министерство има проблем с изявлението ми! Много вярно! И аз имам въпрос по какъв начин България ще взема решение двустранните въпроси, употребявайки процеса на разширение като средство за похищение на две страни от НАТО! Приятели, успокойте се. Махнете ВЕТОТО или бъдете търпеливи с мен! ", написа Рама.

Днес албанският министър председател организира телефонен диалог с водача на българската съпротива Бойко Борисов след изявленията си в Брюксел. В своя обява в Twitter той осведоми, че е провел къс телефонен диалог с Бойко Борисов, „ с цел да решим приятелско и почтено въпроса с българското малцинство в Албания”. „ Истинските другари не се вредят един на различен, а си приказват истината един различен и си подават ръка!”, разяснява Рама.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР