Ей Си/Ди Си, легендарната хардрок група, отсъстваща от сцената на

...
Ей Си/Ди Си, легендарната хардрок група, отсъстваща от сцената на
Коментари Харесай

Легендарната рок група Ей Си/Ди Си се завръща за европейско турне след осем години отсъствие

Ей Си/Ди Си, именитата хардрок група, отсъстваща от сцената на Стария континент в продължение на осем години, се завръща за европейско турне през 2024 година с Брайън Джонсън като вокалист, заяви уеб сайтът на австралийската група в понеделник, представен от Агенция Франс Прес.

Турнето е планувано да се състои сред 17 май и 17 август. Градовете, в които австралийците ще изнесат концерти, са Гелзенкирхен, Мюнхен, Дрезден, Хохенхайм, Щутгарт, Нюрнберг и Хановер (Германия), Реджо Емилия (Италия), Севиля, (Испания), Амстердам (Нидерландия), Виена (Австрия), Цюрих (Швейцария), Лондон (Великобритания), Братислава (Словакия), Десел (Белгия), Париж (Франция) и Дъблин (Ирландия).

Турнето се назовава Power Up на името на последния им студиен албум от 2020 година, който се класира преди всичко в към двадесет страни след излизането си.

Брайън Джонсън се включва в турнето, макар че през 2016 година беше сменен на сцената зад микрофона от Аксел Роуз от „ Гънс ен Роузис “ поради проблеми със слуха.



76-годишният Брайън Джонсън в този момент се оправя благодарение на най-съвременна слухова инсталация.

Другата знакова фигура в групата е китаристът Ангъс Йънг, 68 година, към момента облечен в ретро учебната си униформа. Той е майсторът на рифовете на стандартите Highway To Hell, Thunderstruck и Back In Black.

Лицето на Ей Си/Ди Си също е той. Ангъс Йънг театралничи на корицата на Highway To Hell (1979) с рога - изобретение, което към момента се употребява 45 години по-късно от сувенирната промишленост, обвързвана с групата.

Групата е продала общо повече от 200 милиона плочи в своята кариера.

Това европейско турне ще бъде част от 50-годишнината на състава, който изнесе първия си концерт на 31 декември 1973 година в нощния клуб „ Чекърс “ (Checkers) в Сидни, Австралия.

Първият артист, Бон Скот, умря през 1980 година, а Малкълм Йънг - китарист и съосновател, си отиде през 2017 година


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР