"ЕЙ И ЕС–3C Марица Изток 1"изразява сериозна загриженост във връзка

...
"ЕЙ И ЕС–3C Марица Изток 1"изразява сериозна загриженост във връзка
Коментари Харесай

AES Bulgaria отговори на обвиненията на бизнеса

"ЕЙ И ЕС–3C Марица Изток 1 "изразява сериозна угриженост по отношение на продължаващата акция на ръководителите на национално показаните работодателски организации в България, ориентирана към основаване на атмосфера на непоносимост към Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “, която е една най-големите и съвременни мощности в България и има основна роля за сигурността на доставките на електрическа енергия и енергийната самостоятелност на страната ни. Това гласи позиция на компанията AES Bulgaria, която ръководи ТЕЦ-оете "Марица-1 " и "Марица-3 ".

От компанията настояват, че жалбата, подадена минaлата седмица от ръководителите на работодателските организации до омбудсмана Мая Манолова,съдържа изцяло погрешни обвинявания.

"Категорично отхвърляме сходни обвинявания, които не почиват на действителни доказателства и са ориентирани към уронване напрестижа на компанията и нанасяне на вреди на нашия бизнес в България ", споделят от AES Bulgaria

От компанията допълват, че "подобни преднамерени опити за дискредитиране на най-големия интернационален вложител в България утежняват капиталовия климат и слагат под въпрос неприкосновеността на договорните съглашения в страната. "

"ЕЙ И Европейски Съюз – 3C Марица Изток 1 " още един път удостоверява своя ангажимент за тясно съдействие с българските управляващи за възстановяване на капиталовия климат в страната, показват още от AES Bulgaria.

Преди дни ръководителите на четирите национално представителни работодателски организации Божидар Данев, Васил Велев, Кирил Домусчиев и Цветан Симеонов, в качеството си на физически лица, изпратиха тъжба до омбудсмана на България Мая Манолова против двете топлоелектрически централи, стопанисвани от сдруженията AES и "Контур Глобал”.

"Отговорно твърдим, че те в непрекъснат и непрестанен режим, с поредност, почтена за по-добри каузи ни ограбват всекидневно, ежечасно и ежеминутно, като ни "измъкват " от джобовете по 14 лв. на мегаватчас употребена електрическа енергия “, се споделя в жалбата, като се приканва за неотложно следствие и предприемане на ограничения за секване на това нарушение на правата на потребителите, "изразяващо се в открит и, на пръв взор, легализиран обир “.

Четиримата жалбоподатели акцентират, че мотив за жалбата са разширените пълномощия на омбудсмана, в резултат на последната корекция в Закона за омбудсмана от м. февруари т.г., съгласно която националният бранител към този момент ще има опция за интервенция и в разногласия сред жители и други частни субекти (търговци, цивилен организации и обособени граждани).
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР