Еврозоната е изправена пред по-дълбока рецесия от прогнозираното досега, след

...
Еврозоната е изправена пред по-дълбока рецесия от прогнозираното досега, след
Коментари Харесай

Deutsche Bank: Еврозоната е изправена пред по-дълбока рецесия заради спирането на руския газ

Еврозоната е изправена пред по-дълбока криза от плануваното до момента, откакто Русия спря доставките на природен газ по газопровода „ Северен поток-1 “, считат икономисти на Deutsche Bank, представени от Блумбърг.

Според специалистите брутният вътрешен артикул на района на единната валута ще се свие с 2,2% през идната година. Предишната прогноза бе за спад на Брутният вътрешен продукт от 0,3%, показаха анализаторите в отчет за клиенти на банката.

Икономиката на Германия, която е изложена на максимален риск поради мощната си взаимозависимост от съветски енергийни доставки, ще се свие с цели 4%.

Икономистите предвиждат инфлацията в еврозоната да бъде приблизително 6,2% през 2023 година и 8,2% през тази година, защото продължаващите проблеми с веригите за доставки, обтегнатия пазар на труда и слабото евро засенчват въздействието на влошаващата се стопанска система.

Deutsche Bank към момента чака Европейската централна банка да вдигне депозитната рента, която е от решаващо значение за паричната политика, до 2,5 до края на първото тримесечие на идната година. В момента лихвата е на равнище от 0,75%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР