Еврото представлява икономиката на държавите, които стоят зад него. Икономиките,

...
Еврото представлява икономиката на държавите, които стоят зад него. Икономиките,
Коментари Харесай

Любомир Дацов: Икономическите ефекти от приемането на еврото няма да са толкова съществени

Еврото съставлява стопанската система на страните, които стоят зад него. Икономиките, които противостоят на европейската или пък са ѝ сътрудници, също се развиват или стоят на едно място. В случая става дума за интереса на страната - къде принадлежи чисто политически. Въвели сме еврото през 2000 година Върху нашите пари единствено написа лев, това в действителност е евро, тъй като е обезпечено с тази валута и се подчинява на икономическите правила на еврото. Това съобщи финансистът Любомир Дацов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му " икономическите резултати от приемането на еврото няма да са толкоз основни, тъй като ние към този момент сме ги абсорбирали ".

Дацов разяснява и отчета по отношение на изгодите от приемането на еврото, който вся ужас измежду партиите.

" По време на полемиката в Народното събрание за приемането на еврото беше издигнат въпросът за разбора, който би трябвало да организира ведомствена група от разнообразни институции. Димитър Радев изясни, че отчетът към момента не е подготвен, само че неофициалната част на Българска народна банка е съвсем приключена. Предложи да им го изпрати импровизирано, направи го с подписа на пресаташето на Българска народна банка, тъй като не е формален документ ", разясни той.

Финансистът акцентира, че въпросният отчет еднопосочно демонстрира " плюсовете и минусите на един развой, само че в него няма риск, който да не може да бъде адресиран с политика ".

" Това, което се случва сега, е като да сте живели на фамилни начала 5-6 години - в последна сметка виждате, че няма по-добро от брака и решавате да го институционализирате. Процесът, който тече сега, е сключването на брачния контракт. Намираме се на стадия, в който се опитваме да сложим пръстена на ръката на брачната половинка си ", изясни той.

Дацов изрази мнение, че България продължава да бъде страната с най-ниски приходи в Европа, само че не и най-бедната.

Според финансиста през последните 30 години България е имала две държавни управления, които са изгорели, тъй като се пробваха да създадат промени, " защото в България жителите не поддържат такива хора ".

" Сред съперниците на еврото няма нито един икономист с процедура в региона ", установи той.

Дацов заключи, че с цел да влезем в еврозоната и да преборим инфлацията, би трябвало " внезапно да бъде понижен дефицитът ".

" Бюджетът за идната година би трябвало да бъде необятно уравновесен, което значи, че се движи сред плюс-минус 1% от Брутният вътрешен продукт ", заключи финансистът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР