Еврото поскъпва към едноседмичен връх спрямо щатския долар, след като

...
Еврото поскъпва към едноседмичен връх спрямо щатския долар, след като
Коментари Харесай

Еврото поскъпва след заседанието на ЕЦБ и пресконференцията на Лагард

Еврото нараства към едноседмичен връх по отношение на щатския $, откакто шефът на ЕЦБ Кристин Лагард повтори позиция на централната банка, че нейната политика няма за цел обменния курс на единната валута.

Изявлението на Лагард е реалност макар неотдавнашното мощно повишаване на еврото над равнището от 1,2 $ за пръв път от май 2018 година.

След конференцията на шефа на ЕЦБ еврото нарастна с 0,85% към 1,1915 $, отправяйки още веднъж взор към 1,2 $.

От началото на септември имаше низходяща промяна на единната европейска валута до равнища към 1, 1750 $ вследствие на спекулативни упования, че след днешното постоянното съвещание на ЕЦБ госпожа Лагард ще се опита да направи вербална намеса, целяща да отслаби еврото, което нарастна от дъното в края на март към 1, 0650 $ с цели 10% до двегодишен връх от 1, 2010 щатски $.

През днешната търговия еврото нараства още по-драматично по отношение на английската лира на фона на ескалиращото напрежение сред Европейски Съюз и Англия във връзка на Брекзит договарянията.

Еврото нараства в границите на деня с цели 1,4% към 0,9210 паунда, достигайки най-високо равнище от 26-и март насам на фона на провеждащата се през днешния ден изключителна среща на Съвместната комисия Европейски Съюз - Англия по отношение на оферти от английското държавно управление Закон за вътрешния пазар, засягащ остров Ирландия, който е в нарушавания на контрактуваното при започване на годината Споразумение за отдръпване на Обединеното кралство от Европейски съюз, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР