Еврото е силна валута, защото почива на ясни правила и

...
Еврото е силна валута, защото почива на ясни правила и
Коментари Харесай

Домбровскис ни похвали за подготовката ни за еврото

Еврото е мощна валута, тъй като почива на ясни правила и институции.

С подобен коментар се включи в полемиката за пътя на България към Еврозоната еврокомисарят за еврото и обществения разговор Валдис Домбровскис по време на 13-та среща сред държавното управление и бизнеса, която се организира в столичен хотел.

" 30-40 милиона европейци работят с еврото и икономисват с него. Това е в действителност мощна валута ", добави той, макар и че не отхвърли, че има потребност от промени, с цел да може еврото да е устойчиво в дълбочина. Банковият съюз е основан, с цел да се реализира контрол над огромните банки и да се преодоляват рецесиите .

Домбровскис уточни, че Европейската централна банка (ЕЦБ) ще излезе до юли месец с резултати и би трябвало да се върви към взимане на решения . Еврокомисарят уточни, че съдействието с българските институции е положително, само че са нужни промени в други браншове.
 Няма смислена причина да не бързаме към еврото съгласно Горанов
Няма смислена причина да не бързаме към еврото съгласно Горанов

Няма причина участието да ни бъде отказано или за политически разтърсвания

Той предизвести, че би трябвало да се подготвим за икономическите шокове, които могат да настъпят . Необходими са вложения за дребните и междинни предприятия, би трябвало да се подтиква мястото на еврото в световната стопанска система, прикани Добровскис.

" Ако желаеме мощно евро, би трябвало да бъдем мощни вкъщи ", предизвести той.
 Не стига да се интересуваме единствено от Брюксел съгласно Иван Кръстев
Не стига да се интересуваме единствено от Брюксел съгласно Иван Кръстев

И двата сюжета за евроизборите са проблематични, счита политологът

Еврото е доста комфортна за прилагане валута и има над 340 милиона консуматори, изтъка Добровскис . Той посочи и други позитиви за българската стопанска система при приемането на еврото - улеснява се счетоводството на компаниите, понижават се разноските за продан на валутите.

Добровскис изрази удовлетворение, че България твърдо е поела по пътя към еврото . Според него страната ни дава отговор на някои от критериите - финансиране и дълготрайни лихвени проценти.
 Борисов: Еврото слага банките ни под надзор
Борисов: Еврото слага банките ни под надзор

С еврото няма по какъв начин да се случи банкрутът на КТБ от времето на Българска социалистическа партия, изяснява той

Решението да влезем в еврозоната ще промени радикално бизнеса и ще приобщи България към клуба на най-успелите страни, счита съиздателят на " Капитал " Теодор Захов .

Той регистрира, че през днешния ден се чака да се обсъдят тематики като какви са провокациите , които ни чакат, решенията, които би трябвало да се взимат на разнообразни равнища и отговорността и дали пътят на еврото ще докара до по-свободна медийна среда, по-нови и положителни условия за бизнес.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР