Евросъюзът планира да приеме 10-ти пакет от санкции срещу Русия

...
Евросъюзът планира да приеме 10-ти пакет от санкции срещу Русия
Коментари Харесай

ЕС ще приеме 10-ти пакет от санкции срещу Русия преди 24 февруари

Евросъюзът възнамерява да одобри 10-ти пакет от наказания против Русия преди 24 февруари, годишнината от съветската инвазия в Украйна. До момента към този момент са наложени невиждани ограничения. Това заяви ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, която дойде в Киев и води огромна делегация с нея. Утре ще се организира среща на върха Украйна-Евросъюз.

Украинският президент Володимир Зеленски посрещна ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която води огромна делегация, преди срещата на върха в украинската столица. Това е 4-тото й посещаване в Киев.

Тя акцентира, че в този момент Русия заплаща висока цена, тъй като наказателните ограничения подкопават нейната стопанска система, връщайки я с едно потомство обратно. Те са ориентирани против нейния защитителен и финансов бранш, лимитират търговията и вземат под прицел към 1500 юридически и физически лица, които играят роля във войната.

Сред най-тежките наказания е въведеният при започване на декември таван на цената на съветския нефт от 60 $ за барел. Това към този момент коства на Русия по към 160 милиона евро дневно.
Фон дер Лайен разгласи, че в Хага ще бъде основан Международен център за гонене на престъпната агресия в Украйна.

 
Русия би трябвало да бъде подведена под правосъдна отговорност за своите жестоки закононарушения. Прокурорите от Украйна и Евросъюза към този момент работят взаимно. Събираме доказателства и като първа стъпка в Хага ще бъде основан интернационален център за незаконната експанзия в Украйна. Този център ще координира събирането на доказателства.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия

Тя похвали и кандидатурата на военновременна Украйна за участие в Европейския съюз, макар че публични лица от Брюксел означават, че присъединението на Украйна към 27-членния блок към момента е надалеч. Изкореняването на необятно публикуваната корупция е основно изискване за присъединение към Европейски Съюз, а страната реализира прогрес, похвали Фон дер Лайен.

 
Подготвихте кандидатурата си за участие в Евросъюза ослепително. Знам това от опит. Вие станахте страна кандидатка, до момента в който се борехте с настъпление. Продължавате да постигате впечатляващ прогрес, с цел да извършите седемте стъпки от мнението на Комисията. Успокоява ме фактът, че вашите антикорупционни органи са нащрек и дейно разкриват случаи на корупция.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия

Помощта на Европейски Съюз за Украйна е достигнала 50 милиарда евро от началото на войната с Русия. Украинският президент прикани за още наказания против Москва.

 
Всички знаем, че в този момент Русия концентрира силите си. Тя се готви за опит за възмездие освен против Украйна, само че и против свободна Европа, против свободния свят. Обсъдихме увеличението на техническите благоприятни условия за импорт на електрическа енергия в Украйна от Европа, тъй че народът ни да има енергийна отбрана в изискванията на дълготраен съветски гнет.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

В петък е първата огромна среща на върха Европейски Съюз – Украйна, след последната, извършена в Киев през октомври 2021 година, няколко месеца преди началото на войната на 24 февруари предходната година.

" Украинските управляващи настояха срещата сред Евросъюза и Украйна да се организира тук в Киев, а не в Брюксел. Те желаеха водачите на Блока да видят по какъв начин действа страната, по какъв начин ползват ограниченията и условията, до момента в който се отбраняват към този момент една година. Нещо, което Киев сигурно има вяра, че заслужава – участието в Евросъюза ", предаде Саша Вакулина, публицист на Euronews от Киев.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР