Евросъюзът изпрати помощФранция се бори с горски пожар, който огнеборците

...
Евросъюзът изпрати помощФранция се бори с горски пожар, който огнеборците
Коментари Харесай

Франция се бори с пожар чудовище край Бордо

Евросъюзът изпрати помощ
Франция се бори с горски пожар, който огнеборците съпоставиха с “чудовище”, съобщи Би Би Си.

Стихията се вихри в региона на Бордо, в департамента Жиронд в Южна Франция. В района към този момент са опустошени близо 70 00 декара гори, а край Бордо огънят доближи до домове и наложи евакуацията на 10 000 души.

Силните ветрове и високите температури в допълнение утежняват ситуацията. Тази година Франция е сцена на вълна от смъртоносни горски пожари, провокирани от рекордни температури и суши.

Няколко страни от Европейски Съюз изпратиха пожарникари и самолети във Франция, с цел да оказват помощ на месните екипи да се оправят със стихията по атлантическото крайбрежие на страната. Огнеборци от Германия, Полша, Австрия и Румъния ще оказват помощ на френските си сътрудници, откакто Франция изиска помощ от Европейски Съюз за преодоляването на пожара южно от Бордо, който пламна още веднъж две седмици, откакто в началото беше подложен в началото под надзор.

Френският президент Еманюел Макрон изрази признателност за оказваната помощ. В туитър той написа, че все още 10 000 френски огнеборци и екипи на гражданска отбрана се борят с пожарите във Франция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР