„Европредседателството започна, обвиняват ни, че ние саботираме този процес и

...
„Европредседателството започна, обвиняват ни, че ние саботираме този процес и
Коментари Харесай

БСП иска изслушване на Бойко Борисов в парламента

„ Европредседателството стартира, упрекват ни, че ние саботираме този развой и желаеме да изложим страната пред чужденците. Смятам, че всичко това, което се случва в последните месеци и дни, няма по какъв начин да не изложи ръководещите ". Това сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев на конференция в централата на партията.

Той бе безапелационен: " Има нещо по-важно от европредседателството - това е сигурността на българските жители и гостите, които ще дойдат от чужбина. "

„ Всичко стартира от едно похищение от преди месеци, всички ни успокоиха, че бандите с отвличанията не са се върнали и това е инцидентно деяние. Никой тогава не разбра за какво това момче е отвлечено и какъв откуп е заплатен, а той е 7-цифрена сума ", напомни Добрев.

Той означи и опита за ликвидиране на данъчен контрольор в центъра на София и по какъв начин никой не е схванал за какво е осъществено това нападение.

„ Всички споделиха, че това е опит за нападение против страната. За шесторното ликвидиране се твърди, че е от битов темперамент, само че в цялата тази битова драма има нещо, което е доста притеснително. Осем години, човек с влезнала в действие присъда, не може да влезе там, където му е мястото ", сподели още Кирил Добрев.

Той попита какъв образ дава информацията, че такива случаи са към 500-600 в цялата страна.

„ Не мога да кажа дали наглото и демонстративно ликвидиране на Петър Христов е политическо или бизнес. В последно време границата сред бизнеса и политиката е размита. Ако приемем тезата на ръководещите, че господин Христов е почтен и честен човек, то тогава всички почтени и честни българи би трябвало да бъдат доста обезпокоени, че може някой да им отнеме живота и то не къде е, а на държавното трасе. Страхувам се, че истината е друга и че Велико Търново е следващото феодално притежание, сходно на Добрич, където някой се вихреше със суджуци, сходно на Хасково, където милиони по европроекти се разпределяха сред братовчеди ", разяснява зам.-председателят на левицата.

Кирил Добрев попита още в качеството си на какъв господин Христов е уредил среща на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов с един нарушител, къде е осъществена срещата и била ли е обезпечена.

„ Вярно ли е, че същият човек, който е предпазен очевидец, персонално е екзекутирал няколко от жертвите? " - пита още той. Кирил Добрев бе безапелационен, че главният въпрос е могат ли институциите да подсигуряват сигурността на жителите.

Зам.-председседателят на Народно събрание на Българска социалистическа партия разгласи, че на следващия ден ще бъде поискано чуването на премиера в Народно събрание за обстановката в страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР