Европейското подразделение на Honda обяви, че след стартирането на проекта си

...
Европейското подразделение на Honda обяви,
че след стартирането на проекта си
Коментари Харесай

Приключението Type R Challenge 2018 започна. Падна и първият рекорд

Европейското поделение на Honda разгласи, че след стартирането на плана си по време на международното ревю в Женева през тази година, компанията към този момент може да се похвали с нов връх на пистата Маникур във Франция.

Новото най-хубаво достижение за сериен автомобил с предно задвижване- 2 минути и 1.51 секунди, на 4.4 километровото трасе е дело на Естебан Гериери, който е водач в шампионата FIA World Touring Car Cup със състезателната версия на Civic- Civic TCR, от отбора на Münnich Motorsport.

“Най-хубавото при Type R е това, че той ти дава убеденост ”, разяснява Гериери. “Много е директна и подава добра обратна връзка. Хората назовават Type R върховият спортен хечбек и през днешния ден доказахме, че наистина е така; колата продължава да поставя нови граници на това, което е възможно да се реализира с предно задвижване. Красотата беше това, че на пистата можехме да използваме +R режимът на работа, а по-късно превключихме на Comfort и потеглихме към дома ”.



През юни 2016 година, Honda организира специална атака, крайният резултат от която беше слагането на пет нови рекорда на емблематични за европейската моторспорт сцена писти. Тогава, с представител на към този момент остарялото поколение на легендата Civic Type R бяха записва нови най-добри времена на Силвърстоун (2’31.85), Спа-Франкоршамп (2’56.91), Монца (2’15.16), Ещорил (2’04.08) и Хунгароринг (2’10.85).

През тази година, върховете ще бъдат атакувани с новата генерация на Civic Type R, който е оборудван с двулитров VTEC TURBO двигател с 320 конски сили и 400 Нм. Новото поколение на автомобила е в положение да се форсира от 0 до 100 км/ч за 5.7 секунди и да развие оптималната скорост на придвижване от 272 км/ч.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР