Европейското подразделение на Ford загатна за плановете си през следващите

...
Европейското подразделение на Ford загатна за плановете си през следващите
Коментари Харесай

Ford планира мащабно преминаване към електрически модели в следващите две години

Европейското поделение на Ford загатна за проектите си през идващите две години и сподели всички електрически модели, които ще дебютират до края на 2024 година. Това ще бъдат три нови кросоувъра и пет лекотоварни модела, всеки от които ще разчита само на ток за своето задвижване. Първият от тях ще бъде междинен по размери кросоувър, чиято премиера ще се състои до края на годината, а първите доставки ще стартират при започване на идната.



Моделът ще се сглобява в завода на марката в Кьолн и дава обещание пробег от 500 километра с едно зареждане. Според слуховете, това най-вероятно ще е еквивалента на VW ID.4. Заедно с него ще забележим и напълно електрическа версия на компактната Puma, както и състезателен кросоувър. Електрическата Puma ще бъде създавана в северната ни съседка и по-конкретно в завода в Крайова. Очаква се премиерата да се състои през 2024 година. Към момента не се знае нищо за спортния модел, само че той най-вероятно ще заимства платофрма и задвижване от ID.5 GTX, което значи мощ от 300 конски сили и задвижване на четирите колела. Трите електрически SUV-та ще се причислят към предлагания сега Mustang Mach-E.



Освен тях, американския производител ще добави и пет лекотоварни модела. Това ще бъдат електрическите версии на Transit Courier, Tourneo Courier, Transit Custom, Tourneo Custom и E-Transit. Всички те ще бъдат показани през идващите две години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР