Европейското първенство по футбол се превърна във водеща световна новина,

...
Европейското първенство по футбол се превърна във водеща световна новина,
Коментари Харесай

Героите на мача Дания - Финландия

Европейското състезание по футбол се трансформира във водеща международна вест, а даже тези, които не са изкушени от спорта, чуха името Кристиан Ериксен. Възхита провокираха както светкавичната реакция на съотборниците му, които му оказаха първа помощ, по този начин и спортсменското отношение на почитателите.



Снощи видяхме, че даже публиката на съперниците може да скандира името на звездата на другия тим. И че някои тимове не са просто група играчи, а от време на време са същинско семейство.

И още нещо, което впечатли мнозина - измежду лекарите, оказали първа помощ на Ериксен, беше и един българин - лекар Валентин Великов. Той отхвърля да приказва пред медиите, само че заслужава да кажем името му.

Моментът в който по този начин предстоящото европейско състезание се трансформира в призрачен сън. За хората на терена и тези пред екраните. 29-годишният датски футболист Кристиан Ериксен се строполява на терена.

Светкавична е реакцията на двама души - капитанът Симон Кяер и съдията Антъни Тейлър. Кяер незабавно ревизира дали съотборникът му не си е глътнал езика и стартира да му прави сърдечен масаж. Съдията вика медицински екип и приключва мача.



В кошмарните 10-минути има и различен " воин " - вратарят Каспер Шмайхел. Стражът изтичва да откри стъписаната брачна половинка на Ериксен - Сабрина, от която 29-годишният състезател има две деца.

Датският тим прави жив щит към припадналия футболист и не позволяват камерите и публиката да видят в елементи какво се случва с него.

Българският футболист Светослав Дяков разкри и още една детайлност за снощните събития - измежду медиците, оказали първа помощ, е бил и лекарят на Лудогорец - лекар Валентин Великов. Във Facebook Дяков изрече възхищението си към медика. На конференция през днешния ден станаха ясни и още детайлности към положението на Кристиан Ериксен.

" Какво да ви кажа - беше си отишъл. Беше получил сърдечен арест. Бяхме ли на косъм? Не знам. Върнахме го посредством дефибрилация. Не съм кардиолог и не мога да ви кажа повече ", сподели лекарят на датския народен тим Мортен Босен.

Малко по-късно 29-годишният нападател изпратил известие в груповия чат на тима си, с цел да ги успокои, че е добре. И да ревизира по какъв начин са те.

" Типично за Кристиан, той беше по-притеснен за нас и фамилията си. Каза ни - не помня доста от случилото се, само че по какъв начин сте вие? Кристиан е от тези велики играчи, които сa както страхотни на терена, по този начин и прелестни хора ", сподели треньорът на датския народен тим Каспер Хюлманд.

Датчаните споделят и че решението да доиграят мача е било мъчно и евентуално повлияно от страстта. Но когато след неочакваното спиране, тимът на Дания се завърна на терена, с цел да доиграе мача, там ги посрещнаха аплодисментите на техните противници от Финладния. И възхищението на публиката.



Емоцията се придвижи и по време на другия мач - Белгия-Русия, където съотборника на Ериксен в " Интер " Ромелу Лукаку призна, че е плакал, когато е научил кошмарната вест. Той му посвети двата си гола и с цялостно гърло изкрещя: " Обичам те ".

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР