Европейското бъдеще на Македония е във фокуса на разговорите на

...
Европейското бъдеще на Македония е във фокуса на разговорите на
Коментари Харесай

Димитров: Най-голямата задача е да хванем влака за ЕС


Европейското бъдеще на Македония е във фокуса на диалозите на ръководителя на македонската дипломация Никола Димитров с висшият представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини. Срещата сред двамата се организира в Брюксел.

"Най-голямата патриотична задача на нашето потомство е да успеем да хванем влака за Европейски Съюз и да осигурим европейско бъдеще, непоклатимост и разцвет на македонските граждани", съобщи Димитров.

По време на работно посещаване в Брюксел е планувано Димитров да се срещне със заместник-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс, с еврокомисаря по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич и с генералния шеф по разширението Кристиян Данилсон.

Предвиждат се също срещи с представители на кабинета на ръководителя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, както и с евродепутати.

Димитров от на следващия ден до 26 януари ще взе участие на 48-годишна среща на СИФ в Давос. Той ще бъде част от македонската делегация, водена от премиера Зоран Заев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР