Европейският център за транспортни политики призовава за оставката на изпълнителния

...
Европейският център за транспортни политики призовава за оставката на изпълнителния
Коментари Харесай

Оставката на шефа на Автомобилна администрация поискаха от ЕЦТП

Европейският център за транспортни политики приканва за оставката на изпълнителния шеф на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация "  (ИААА). Това се споделя в позиция на ЕЦТП.

" Очевидно е, че обемът на публичния транспорт на пасажери и товари на територията на Република България се усилва непрекъснато. И поради прекосяването на от ден на ден проведени туристически групи, и поради възходящия вътрешен трафик, както и заради бума в строителния бранш, изкарващ на пътя от ден на ден тежки камиони. Очевидно е също, че в отговор на тази нова реалност темпото, с което ИААА приспособява работата си и следва трендовете, е догонващо и нискоефективно ", акцентират от ЕЦТП.

От Европейския център за транспортни политики показват, че ИААА е забавила транспонирането на пакета " Мобилност ", като 18-месечният гратисен интервал за това е изминал на 2 февруари тази година, а досега към момента няма изменение на Закона за автомобилните транспорти. В позицията се добавя, че по този метод България за следващ път е застрашена от наказателна процедура.

От ЕЦТП декларират също, че на 12 януари 2022 година е изминал срокът, избран в Наредба Н32 за техническите прегледи, където имали условие уредите за премерване на пунктовете да бъдат по този начин свързани, че в действително време да предават информация в системата на ИААА. Това по този начин и не се е случило и до момента.

И още - до 8 юли 2022 година всички таксита трябвало да са с нови таксиметрови апарати с оценено сходство, условие, въведено през 2020-а в Закона за автомобилните транспорти, само че макар съвсем 2-годишния гратисен интервал, това към момента не било изпълнено.

" Важно е да се означи още, че във връзка с промените в наредбата за осъществяване на практическите изпити за придобиване на дееспособност на водачи, влезлите през месец април тази година промени, целящи понижаване на корупцията, също не бяха въведени.

Заради всичко изброено, сме уверени, че ИААА се нуждае от промяна, както и от смяна в метода и метода на мислене, тъй като всичко това директно визира пътната сигурност и престижа на България като член на Европейски Съюз ", се показва също в позицията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР