Европейският център за профилактика и контрол върху заболяванията (ECDC) поставя

...
Европейският център за профилактика и контрол върху заболяванията (ECDC) поставя
Коментари Харесай

Смъртността от и заради COVID-19 се увеличава, от Спешна помощ в София заговориха за леко облекчаване на натиска

Европейският център за профилактика и надзор върху болесттите (ECDC) слага България на второ място в света по умряли от COVID-19 на 100 000 души население на двуседмична база. Това оповестява Фейсбук групата Science in the Crisis, която още през вчерашния ден, 8 декември, прикани държавното управление и премиера Бойко Борисов да не потегля на охлабване на ограничения още преди в началото оповестения триседмичен период на строги ограничения, близки до локдаун.
Данните на Национален статистически институт за 48 седмица (23.11.20 до 29.12.20) демонстрират, че за интервала са умряли 4619 души. Превишението на нормалната смъртност за предходните 5 години е с 2548 души или 123%. В съпоставяне с миналата, също рекордна 47 седмица, нарастването е с 323 души или 7.52%. През 47 седмица публично от Коронавирус са умряли 750 души. През 48 седмица публично от Коронавирус са умряли 934 души.
 Заркова: От първи по брой столетници до водачество по смъртност Заркова: От първи по брой столетници до водачество по смъртност
" Вижте нещо любопитно от архивите. България е първа по брой на столетници в цяла Европа, сочи статистиката. Докато в България има 38...
27.76 души е четиринадесетдневната смъртност на 100 000 души население. 558.4 души е четиринадесетдневната заболяемост на 100 000 души население.
Същевременно представителят на " Спешна помощ " в София Катя Сунгарска разяснява пред Нова телевизия, че " несъмнено натискът е понижен ". Рекордите са към 650 повиквания за една 12-часова промяна, а за през вчерашния ден били към 350-400, само че данните не са безусловно точни, а приблизителни. Сунгарска обаче беше безапелационна, че подобен напън " Бърза помощ " не помни в историята си. Тя предизвести и за друго - за пръв път в човешката история против медици де факто има " другарски огън " - непрекъснатите митинги от някого против ограниченията.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР