Европейският шампион в категория до 89 кг от първенството в

...
Европейският шампион в категория до 89 кг от първенството в
Коментари Харесай

Контузия спира Карлос Насар от участие на световното по вдигане на тежести

Европейският първенец в категория до 89 кг от шампионата в Ереван Карлос Насар е получил тежка травма. За Българска национална телевизия Насар разяснява положението си и призна, че възобновяване му ще бъде дълготрайно.

" Моето положение е срязан ахилес. Не е лека травма, не е нещо съдбовно, ще се оправя, аз съм твърдоглав, въоръжил съм се с самообладание ", съобщи Насар, който изясни, че травмата не е в резултат на подготовка или битов случай.

Той сподели още, че в най-хубавия случай възобновяване му ще продължи 4 месеца. Насар съобщи, че може да чакаме да го забележим на Олимпийските игри в Париж през 2024 година

" Ще стана олимпийски първенец, това е моето заричане, което дължа и на моя треньор, който изгубихме декември месец, бъдете сигурни, че ще направя всичко допустимо, с цел да съумея ", даде обещание Карлос Насар в изявление за Българска национална телевизия.

Насар завоюва европейската купа в Ереван с два международни върха при мъжете - в изтласкването с 221 кг и в дуела с 395 кг. Този резултат съвсем несъмнено му подсигурява място на Олимпиадата през 2024, тъй като там отиват състезателите с десетте най-хубави достижения в категорията. Родният щангист е и международен първенец от 2021, когато победи в категория до 81 кг.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР