Европейският шампион до 23 години и бронзов медалист от шампионата

...
Европейският шампион до 23 години и бронзов медалист от шампионата
Коментари Харесай

Марк Христов е №1 в джудото за 2022 г.

Европейският първенец до 23 години и бронзов медалист от шампионата на Стария континент при мъжете до 72 кг Марк Христов беше награден за номер 1 на Българската федерация по джудо за 2022 година.

Христов не участва на церемонията през днешния ден, защото е на шампионат в Токио (Япония), който ще се организира на 3 и 4 декември. Наградата получи неговият татко и персонален ментор Красимир Христов, който беше определен за треньор номер 1 на годината.

Втори в класацията е Янислав Герчев европейски вицешампион до 60 кг на шампионата в София 2022, а трети е Георги Граматиков бронзов медалист от европейското състезание до 23 години в Сараево (Босна и Херцеговина).

Състезателите бяха наградени от президента на федерация доцент Румен Стоилов и от вицепрезидента Даме Стойков.

" Голямо благодаря на всички, тъй като годината беше повече от сполучлива. Беше мъчно, тъй като финансирането за всички федерации, освен за джудото, стартира през месец май, само че Европейското състезание в София се организира и имахме доста положителни класирания. Бившият министър на спорта Радостин Василев направи четири инспекции на федерацията за няколко месеца и всички те бяха без забележки. Искам да благодаря на сегашния министър Весела Лечева, че работим на мира и има схващане от нейна страна, което е доста значимо. На състезателите и треньорите реверанс ", сподели Румен Стоилов.

До края на годината Марк Христов и Ивелина Илиева ще вземат участие на шампионата " Мастърс " в Израел от 20 до 22 декември.

Десетте най-хубави състезатели за 2022 година на БФДжудо:
1. Марк Христов
2. Янислав Герчев
3. Георги Граматиков
4. Ивайло Иванов
5. Ивелина Илиева
6. Габриела Димитрова
7. Лидия Брънчева
8. Кристиян Генов
9. Боян Йотов
10. Мариян Палев.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР