Европейският шахматен съюз (ЕШС) прие Българската спортна федерация по шахмат

...
Европейският шахматен съюз (ЕШС) прие Българската спортна федерация по шахмат
Коментари Харесай

Европейският шахматен съюз прие Българската спортна федерация по шахмат за свой пълноправен член

Европейският шахматен съюз (ЕШС) одобри Българската спортна федерация по шахмат (БСФШ) за собствен член на съвещание, извършено на 21 януари 2024-а година, оповестиха от централата на своята страница във Facebook.

" Решението е резултат от обединяването на четири федерации по шахмат и излъчването на ново, работещо управление на българския шахмат, отпред с почетния ръководител гросмайстор Антоанета Стефанова и ръководителя гросмайстор Милен Василев, които изведоха националния тим за дами до европейска купа в Будва през 2023-а година. С приемането на БСФШ за член на ЕШС българските шахматисти ще получат достъп до присъединяване в надпревари под егидата на ЕШС и съответните квоти ", се споделя в мнението на ЕШС, което може да бъде забелязано като формален документ.



Припомняме ви, че БСФШ беше призната за член и на Международната федерация по шахмат - ФИДЕ - на 17 декември 2023-а година и все още е единствената федерация по шахмат у нас, която има право да записва шампионати в България, които ще се регистрират за ФИДЕ-рейтинг.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР