Европейският съюз заяви в понеделник, че ще започне операция за

...
Европейският съюз заяви в понеделник, че ще започне операция за
Коментари Харесай

ЕС ще пусне хуманитарен въздушен мост за доставяне на помощ в Газа

Европейският съюз съобщи в понеделник, че ще стартира интервенция за филантропични въздушни мостове, състояща се от „ няколко полета “ до Египет, целящи да доставят доставки на филантропични организации на място в Газа, оповестява.

„ Първите два полета ще се осъществят тази седмица и ще транспортират филантропичен товар от УНИЦЕФ, в това число предмети за заслон, медикаменти и хигиенични комплекти “, се споделя в изказване на Европейски Съюз.

Дипломатическите старания за образуване на преустановяване на огъня, с цел да може помощта да стигне до обсадената Ивица Газа, се провалиха по-рано и Израел подреди евакуацията на села в линия територия покрай границата с Ливан, което поражда опасения, че войната може да се популяризира на нов фронт.

„ Палестинците в Газа се нуждаят от филантропична помощ и помощ, те не могат да платят премията на варварството на „ Хамас “, ” сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на конференция в Тирана.

Фон дер Лайен участва на среща на върха на Берлинския развой, самодейност, стартирана от немското държавно управление за възстановяване на съдействието сред шест страни от Западните Балкани, които се стремят да станат членки на Европейски Съюз. Тя означи, че Европейски Съюз е решил през уикенда да утрои своята филантропична помощ до над 75 милиона евро в поддръжка на нуждаещите се цивилни в Газа.

Израел даде обещание да унищожи придвижването „ Хамас ”, което ръководи Газа, откакто неговите бойци нахлуха през бариерата към анклава на 7 октомври, убивайки 1300 израелци, основно цивилни, в най-смъртоносния ден в 75-годишната история на Израел.

Той сложи Газа, дом на 2,3 милиона палестинци, под цялостна обсада и я удари с невиждани въздушни удари и се чака да стартира наземна офанзива.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР