Европейският съюз застава зад становището на страните от Г-7 и

...
Европейският съюз застава зад становището на страните от Г-7 и
Коментари Харесай

Германия задейства авариен план при преустановяване на газовите доставки


Европейският съюз застава зад мнението на страните от Г-7 и отхвърля да изплаща енергийните доставки на Русия в рубли.

Ситуацията води до терзания в Европа дали доставките няма да спрат, или пък да намалеят.

Според Министерстото на стопанската система на Германия за момента доставките са обезпечени. По информация на немското издание “Шпигел”, обаче, министърът на стопанската система Хабек е задействал първата стъпка от спешен проект за деяние, при положение на прекъсване на съветските доставки на природен газ.

Със задействането на тази стъпка работа стартира спешен екип, който би трябвало да проучва обстановката. Ако е належащо тази група може да изключи избрани консуматори от мрежата, само че по тази причина би трябвало да бъде включена трета степен на спешния проект. Това планува семействата да продължат да бъдат снабдявани с газ, само че за някои огромни компании от промишлеността доставките ще бъдат прекъснати или понижени.

При прекъсване на енергийните доставки най-силната стопанска система в Европа ще бъде мощно наранена. Експерти чакат най-серионите компликации от края на Втората международна война в случай че този сюжет се извърши.

Планът “за незабавни случаи свързани с газа” се основава на правилник на Европейски Съюз от 2017. година. Той дефинира три равнища на ескалация: равнище на ранно предизвестие, равнище на предизвестие и равнище на спешна обстановка.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР