Европейският съюз започна учение за предотвратяване на кибератаки, чийто сценарий

...
Европейският съюз започна учение за предотвратяване на кибератаки, чийто сценарий
Коментари Харесай

ЕС започна тестването на ключова система

Европейският съюз стартира обучение за попречване на хакерски атаки, чийто сюжет включва подправена офанзива против фиктивна финландска енергийна компания, заяви Bloomberg, базирайки се на документи. Симулираната офанзива е довела до случай в киберсигурността, т.е. обстановка, при която е нарушена осведомителната сигурност на организация. Софтуер, сходен на този, употребен по време на симулацията, се използва в доста области в редица страни от Европейски Съюз. Това значи, че пробата може да окаже въздействие върху работата на доста европейски организации.

Симулацията на хакерска атака е част от огромно шестседмично обучение на Европейски Съюз по киберсигурност. През това време страните ще би трябвало да се оправят с „ офанзиви “ против разнообразни системи и вериги за доставки, както и с преливане на социално-икономически последствия в други страни, и по-късно да координират връзките с обществеността и приготвя дипломатически отговор. Симулацията е предопределена да тества способността на Европейски Съюз да устои на външни въздействия и да укрепва връзките сред държавите-членки. В момента Европейски Съюз няма единна конструкция, която да координира дейно взаимния отговор на огромна рецесия.

Учението се организира на фона на опасенията, че Русия може да комбинира всевъзможни дейности против Украйна с хакерски атаки против Запада.

Напоследък в западните страни, както и в Киев, се появиха изказвания за допустима съветска инвазия в Украйна. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков назова сходна информация безпочвена и неоснователна ескалация на напрежението. Той акцентира, че Русия не съставлява опасност за никого. В същото време Песков не изключи опцията за провокации за оправдаване на сходни изказвания и предизвести, че опитите за потребление на мощ за разрешаване на рецесията в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последствия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР