Европейският съюз вярва, че настоящото сближаване между Русия и Китай

...
Европейският съюз вярва, че настоящото сближаване между Русия и Китай
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Русия и Китай се сближават поради отхвърлянето на демократичните ценности

Европейският съюз има вяра, че актуалното доближаване сред Русия и Китай се дължи не толкоз на стопански съображения в подтекста на естествения допълващ се темперамент на техните стопански системи, нито даже на желанието да обединят напъните си в отговор на опитите за напън от Запад, а поради „ общото отменяне на демократичните полезности от Москва и Пекин “ във формата, в която Брюксел ги схваща. Тази позиция беше изразена от Върховния представител на Европейски Съюз по вънпните въпроси и политиката за сигурност Жозеп Борел в своя блог за новата действителност на интернационалните връзки, оповестен в понеделник вечерта, предава TACC.

„ Би било неточност да се изследват връзките сред Москва и Пекин извънредно от икономическа позиция. Сближаването сред Русия и Китай се основава най-вече на отменяне на демократичните полезности и опълчване на това, което те считат за „ интервенция “ във вътрешните им каузи “, написа Борел. Той слага думата „ интервенция “ в кавички, с цел да подчертае убеждението си, че Западът въобще не се пробва да се бърка във вътрешните работи на двете страни.

В същия блог Борел напомня, че на 22 март страните от Европейски Съюз постановиха наказания за нарушавания на правата на индивида против 11 души и четири организации, в това число от Русия и Китай. На всички тях е неразрешено да влизат в Европейски Съюз, банковите им активи, в случай че такива бъдат открити, подлежат на заледяване в Европейски Съюз, а на европейския бизнес е неразрешено да поддържа връзки с юридически лица.

Русия е глобена поради нарушение на правата на половите малцинства в Чечения, а Китай е глобен „ за преследването на уйгурското мюсюлманско малцинство в Синдзян “.

Борел формулира същността на тези наказания по следния метод: „ Тези решения бяха доказателство за волята ни да предприемем дейности в отговор на съществени нарушавания на правата на индивида. Всеки човек от листата беше деликатно селекциониран (от столиците на страните от Европейски Съюз и Брюксел – бе. ТАСС) за директно присъединяване в нарушавания на правата на индивида “.

Целевите наказания на Европейски Съюз против Китай бяха наложени за първи път от повече от 30 години (от 1989 година, когато Европейски Съюз реагира на потушаването на митингите на площад Тянанмън).

Отговорът на Пекин последва същия ден - китайското държавно управление наложи наказания против 10 европейски депутати, учени и политици, както и против четири юридически лица, в това число Подкомисията на Европейския парламент по правата на индивида, поради интервенция във вътрешните работи на самостоятелния регион Синцзян на КНР. Всъщност Пекин включи в санкционния лист хора, които интензивно се застъпваха за въвеждането на ограничаващи ограничения против Китай.

Борел назова ответните наказания на Китай „ непропорционални и голословни, наблягайки, че те ще попречат на съдействието на Европейски Съюз с Китай. Включването на демократично определени длъжностни лица и самостоятелни откриватели в китайския санкционен лист поради тяхната рецензия към Китай единствено акцентира нашите разлики, когато става въпрос за демократични правила и съществени свободи “, заключава Борел.

По този метод в своя блог Борел пренебрегва обстоятелството, че ответните наказания на Китай са наложени на тези, които лобират за стартирането на политиката на Европейски Съюз за наказания против Китай. Вместо това той се пробва да обоснове гледната точка, че самият факт, че обещано лице е определено за народен представител в страните от Европейски Съюз, би трябвало автоматизирано да му даде индулгенция за всевъзможни дейности против непознати сили, в случай че те са оправдани от проблеми с правата на индивида, и в това време му дава имунитет против възмездие от тези страни.

Може би вярата в безпогрешността на европейските политици въз основа на единствения факт да бъдат определени в партийни листи в Европейския парламент е един от детайлите на европейската визия за народна власт, която съгласно Борел Русия и Китай не одобряват, разяснява ТАСС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР