Европейският съюз втвърдява позицията си спрямо Русия и случващото се

...
Европейският съюз втвърдява позицията си спрямо Русия и случващото се
Коментари Харесай

Домбровскис: Украйна се бори не само за собствената си държава, но и за ЕС, и за целия демократичен свят

Европейският съюз втвърдява позицията си по отношение на Русия и протичащото се в Украйна. Своята безусловна поддръжка към Киев в днешния ден изрази заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, който е на двудневно посещаване у нас.

Той още един път подсети, че би трябвало прецизно да се извършват глобите към Русия и напомни, че войната в Украйна към този момент има съществено отражение върху целия Европейски съюз.

" Украйна се бори освен за личната си суверенна страна, само че и за целия Европейски Съюз, за целия либерален свят. Защото тази война на Русия е и офанзива против Европейски Съюз, нашата система за сигурност и полезности. Води се брутална, хибридна и дезинформационна война. Русия употребява хибридни офанзиви, с цел да ни раздели и ние не може да позволим това да се случи. Затова извънредно значимо е да покажем нестихваща поддръжка за Украйна, както и да се борим с пропагандната машина на Кремъл ", съобщи Валдис Домбровскис, заместник-председател на Европейска комисия.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР