Европейският съюз вероятно ще предложи на британската министър-председателка Тереза Мей

...
Европейският съюз вероятно ще предложи на британската министър-председателка Тереза Мей
Коментари Харесай

Преходният период за Брекзит вероятно ще бъде съкратен до 20 месеца

Европейският съюз евентуално ще предложи на английската министър-председателка Тереза Мей временен интервал след Брекзит от единствено 20 месеца, написа английският в. " Гардиън ", като цитира високопоставени източници в Брюксел.

В своята тирада във Флоренция в края на септември Мей публично изиска временен интервал от " към две години " за намаляване на излизането на Англия от Европейски Съюз през март 2019 година, през който Обединеното кралство да остане в единния пазар и митнически съюз.

Ирландското държавно управление намерено приканва за по-дълъг интервал - до пет години, с цел да могат фирмите да се приготвят за измененията в митническите процедури. Това предложение е подкрепяно от мнозина във Англия.

Висши чиновници от Европейски Съюз обаче считат, че най-вероятно вероятно съглашение за овакантяване ще планува Англия да излезе от правните структури на общността на 31 декември 2020 година

Засега не са взети решения по въпроса, а останалите 27 страни от Европейски Съюз още не са разискали публично изискванията на възможен временен интервал. Те единствено се съгласиха да създадат това в края на срещата на Европейския съвет предишния петък.

По-рано тази седмица основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние също наподобява загатна, че сходен график би устройвал общността. " Според мен е рационално той да покрива финансовия интервал, затова до 2020 година ", сподели Барние.

Подобен график би съвпаднал с края на седемгодишния бюджет на Европейски Съюз през декември 2020 година. Европейски Съюз също по този начин евентуално ще упорства Англия да остане в общата политика по риболова, чиито квоти важат за календарната година, което трансформира приключването на преходния интервал през декември 2020 година в практическо решение, съобщи един от източниците, представени от " Гардиън ".

Повечето условия на възможен временен интервал не се чака да бъдат оспорвани. Европейски Съюз обаче чака английското държавно управление да възрази против изискването на общността европейските риболовци да продължат да бъдат допускани в английски води в подмяна на достъпа до единния пазар, отбелязва вестникът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР