Eвропейският съюз върви към свиване на икономиката от 5% до

...
Eвропейският съюз върви към свиване на икономиката от 5% до
Коментари Харесай

Икономиката на ЕС може да се свие с до 10% тази година

Eвропейският съюз върви към стесняване на стопанската система от 5% до 10% през 2020 година поради пандемията от ковид. Това съобщи европейският комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон, като добави, че резултатите може да бъдат и по-лоши в случай че „ нещата не се подобрят “, съобщи Ройтерс.

В изявление за телевизия Франс 2 Бретон сподели, че гледа с оптимизъм на опцията европейските водачи да се договорят за детайлите по фонда за възобновяване, които се чака да бъде в размер сред 1 и 1,5 трилиона евро.

„ Към момента Европейски Съюз се насочва към спад на брутния вътрешен артикул от 5% до 10%, т.е. към 7,5% през 2020 година Това обаче са данни от през днешния ден. Ако нещата не се подобрят и имаме втори пик на епидемията, обстановката може да се утежни “, споделя Бретон.

„ Всичко зависи от бързината на икономическото възобновяване. Все още сме в средата на оандемията и ще би трябвало да се научим да живеем с нея за още няколко месеца “, прибавя той.

Еврокомисарят е на мнение, че колосалните национални проекти, оповестени от началото на рецесията, ще принудят страните от Европейски Съюз да се спогодят за общ проект за икономическа поддръжка.

„ Германия няма задоволително средства, с цел да финансира личния си проект. Това значи, че страната ще тегли заеми. Същото важи за Нидерландия и Франция. Всички ще се нуждаят от ексклузивен фонд за поддръжка “, споделя Бретон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР