Европейският съюз трябва спешно да се заеме с формирането на

...
Европейският съюз трябва спешно да се заеме с формирането на
Коментари Харесай

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел: ЕС спешно да се заеме с формирането на енергиен съюз

Европейският съюз би трябвало незабавно да се заеме с образуването на енергиен съюз, който ще бъде значим дирек на суверенитета на Европейски Съюз, съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

" Спешно е належащо да се сътвори енергиен съюз. Това ще бъде значим дирек на суверенитета на Европейски Съюз... Както видяхме по време на Коронавирус, изключително във връзка с имунизациите, никоя страна не може да се оправи сама с рецесия от подобен мащаб ", се споделя в изказването, предава Българска национална телевизия.

Страните би трябвало да са подготвени да се изправят пред табуто на националните пълномощия и пълномощия на Европейски Съюз, се споделя в изказването.

" Устойчивият енергиен съюз няма да се появи по вълшебен метод от 27 национални енергийни системи - би трябвало да ги създадем съвместими. Това ще изисква мощна и откровена съгласуваност сред държавите-членки ", сподели Мишел.

Той добави, че Европейски Съюз ще би трябвало да сътвори регулаторна рамка и пазарни условия за подобен съюз. Общата енергийна тактика на Европейски Съюз би трябвало да има четири цели, измежду които понижаване на потреблението на сила, гарантиране на сигурността на доставките и понижаване на цените, съобщи Мишел.

" Трябва да купуваме и по-умно. Това значи да използваме по-добре груповата си покупателна дарба посредством взаимната енергийна платформа на Европейски Съюз, която взехме решение да създадем през март, вместо да се конкурираме сред държавите-членки и да покачваме цените ", добави Мишел.

Както съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в края на предходната седмица, за Европейски Съюз е значимо да има общи покупки на горива през идната пролет, когато запасите от газ ще бъдат изчерпани. Тя съобщи, че концепцията е необятно подкрепена от страните от Европейски Съюз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР