Европейският съюз трябва най-накрая да даде зелена светлина за започване

...
Европейският съюз трябва най-накрая да даде зелена светлина за започване
Коментари Харесай

Шолц: ЕС най-после да даде зелена светлина за преговори с РСМ и Албания

Европейският съюз би трябвало най-сетне да даде зелена светлина за започване на договарянията за присъединение с Албания и Северна Македония. Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц пред Бундестага преди срещите на върха на Евросъюза, Г-7 и НАТО. По думите му Северна Македония е сменила името си, с цел да реши разногласието си с Гърция, което се оказало на вятъра, защото ситуацията не се е трансформирало.

Партньорите на НАТО в Източна Европа могат да разчитат на Германия, увери Олаф Шолц. Армията на европейската страна с най-мощна стопанска система и с най-голямо население се превъоръжава по подобен метод, че да може да отбрани както себе си, по този начин и съдружниците си против всички бъдещи офанзиви, посочи немският канцлер. Той също така акцентира, че поддръжниците на Украйна би трябвало да бъдат готови да отстояват поддръжката си дълго време:

" Истината е, че сме надалеч от договаряния сред Украйна и Русия, тъй като Путин към момента има вяра във опцията за диктуван мир. "

Огромна финансова помощ ще е нужна за възобновяване на Украйна, добави немският канцлер:

" Някои подиуми в Украйна ми подсетиха на фотоси от немски градове след Втората международна война. И както раздраната от война Европа по това време, Украйна в този момент се нуждае от План " Маршал " за възобновяване. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР