Европейският съюз трябва да ускори снабдяването с боеприпаси на Украйна,

...
Европейският съюз трябва да ускори снабдяването с боеприпаси на Украйна,
Коментари Харесай

Жозеп Борел: ЕС трябва да ускори доставките си на боеприпаси за Украйна

Европейският съюз би трябвало да форсира снабдяването с муниции на Украйна, защото тя се нуждае от 1000 артилерийски снаряда всеки ден единствено в региона на Бахмут, съобщи през днешния ден висшият представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел , представен от Ройтерс.

Борел означи, че на среща с сътрудниците си от Европейски Съюз в Стокхолм украинският външен министър Дмитро Кулеба е подчертал, че Киев се нуждае от повече поддръжка, с цел да се отбрани от нашествието на Русия. 

В региона на Бахмут в източната част на страната " Украйна се нуждае от към 1000 артилерийски снаряда дневно " , сподели Борел пред кореспонденти след срещата.

Запитан по какъв начин Европейски Съюз би могъл да форсира доставките си, Борел отговори, че страните членки би трябвало да прегледат запасите си и да преодолеят логистичните провокации .

През март министрите в Евросъюза утвърдиха проект на стойност минимум 2 милиарда евро за доставяне на Украйна с един милион артилерийски снаряда и ракети в продължение на 12 месеца. 

Планът разчита на това, че страните от Европейски Съюз ще доставят снаряди от личните си ресурси и ще вършат общи нови поръчки.

Борел съобщи, че Украйна има особена потребност от муниции с огромен обхват, " защото руснаците бомбардират отдалеко ". " Украинците би трябвало да имат опция да доближат същия обхват ", сподели той.

Преди срещата Кулеба също съобщи, че артилерийските муниции с огромен обхват ще бъдат в центъра на полемиките.

Днес Германия разгласи военна помощ в размер на 2,7 милиарда евро за Украйна (най-голямата от страна на Берлин след нахлуването на Русия) и даде обещание по-нататъшна поддръжка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР