Европейският съюз трябва да изясни позицията си в отношенията с

...
Европейският съюз трябва да изясни позицията си в отношенията с
Коментари Харесай

Пекин: ЕС трябва да изясни позицията си в отношенията с Китай

Европейският съюз би трябвало да обясни позицията си в връзките с Пекин, е декларирал през вчерашния ден най-високопоставеният китайски посланик Ван И на среща с ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел, заяви Франс прес, като се базира на днешно изказване на китайското външно министерство.

Ван И е отправил апела си в диалог с Борел в коридорите на среща на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН).

" Европейският съюз би трябвало...да обясни позицията си в двустранното стратегическо партньорство и да предизвиква развиването на връзките сред Китай и Европейски Съюз. Европейски Съюз не би трябвало да се колебае и още по-малко - да предизвиква думи и дейности ", които биха се отразили отрицателно на връзките, е споделил Ван И на Жозеп Борел, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Няма спор сред фундаменталните ползи на Китай и Европейски Съюз ", е изтъкнал най-високопоставеният китайски посланик.

Ван И направи тези си изказвания, откакто Германия разгласява в четвъртък новата си тактика за връзките с Китай, в която се планува " понижаване на рисковете, само че не и спиране на връзките " с Пекин.

След оповестението на тактиката Китай предизвести Германия да не подхваща каквито и да било дейности, които биха могли да " навредят на съдействието и на взаимното доверие " посред им.

Новата немска тактика бе оповестена в интервал, в който в Европа и Съединени американски щати се ускоряват опасенията по отношение на упоритостите на Китай.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР