Европейският съюз смята, че създаването на израелски селища на Западния

...
Европейският съюз смята, че създаването на израелски селища на Западния
Коментари Харесай

ЕС и Русия: Израелските селища на Западния бряг са незаконни

Европейският съюз счита, че основаването на израелски селища на Западния бряг на река Йордан е процедура, която е несъответстваща с интернационалното право. Това излиза наяве от изказване на ръководителя на европейската дипломация Федерика Могерини.

„ Позицията на Европейския съюз във връзка с израелската селищна политика на окупираната палестинска територия е ясна и непроменена: цялата активност по заселване е противозаконна, съгласно интернационалното право и подкопава решението с две страни, както и вероятностите за дълготраен мир, доказано от резолюция 2334 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", се споделя в изказването на Европейски Съюз.
Съединени американски щати считат, че израелските селища на Западния бряг към този момент не са противозаконни Според палестинската власт решението на Съединените щати е в "пълно несъгласие с интернационалното право ".
Реакцията на Брюксел идва, откакто Съединени американски щати оповестиха, че израелските селища на Западния бряг не са противозаконни съгласно интернационалното право. В понеделник държавния секретар Майк Помпео съобщи, че този въпрос би трябвало да се контракти сред палестинците и израелците.

Европейският съюз удостовери, че ще продължи да поддържа възобновяването на процеса, с цел да се реализира решение на израелско-палестинския спор със основаване на две страни и за двата народа в границите на договарянията.

Русия също съобщи, че позицията й по отношение на израелските селища на Западния бряг остава непроменена. Според Москва основаването им е нелегално съгласно интернационалния закон, оповестява „ Ройтерс”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР