Европейският съюз си е поставил за цел да намали с

...
Европейският съюз си е поставил за цел да намали с
Коментари Харесай

Цел: ЕС напълно независим от руски петрол и газ до 2027 г.

Европейският съюз си е сложил за цел да понижи с две трети зависимостта си от доставки на съветски нефт и газ до края на тази година и да стане изцяло самостоятелен от тези доставки до края на 2027 година Това декларира еврокомисарят по стопанска система Паоло Джентилони в изявление за италианския вестник " Месаджеро ", оповестено през днешния ден и представено от Ройтерс.

Пред италианското издание Джентилони предсказва, че икономическият напредък на Европейски Съюз за 2022 година няма да доближи плануваните 4%, само че отбелязва, че е прекомерно рано да се каже дали забавянето ще докара до застоялост. На 16 май се чака съюзът да оповести своите по този начин наречени пролетни прогнози.

Вследствие на войната сред Украйна и Русия Международният валутен фонд предходната седмица намали упования напредък за тази година от 3,9 % на 2,8 %. Но съгласно Джентилони е прекомерно рано да се каже дали забавянето ще докара до застоялост, поради " някои положителни фактори, унаследени от втората половина на предходната година “, като да вземем за пример доста ниското равнище на безработица и високата степен на насъбрани спестявания, отбелязва Ройтерс.

" Рискът от застоялост ще зависи доста от продължителността на войната “, добавя той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР