Европейският съюз ще забрани продажбата на самолети и оборудване на

...
Европейският съюз ще забрани продажбата на самолети и оборудване на
Коментари Харесай

ЕС забранява продажбата на самолети на руски авиокомпании

Европейският съюз ще забрани продажбата на самолети и съоръжение на съветски самолетни компании, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" Забраняваме продажбата на всички самолети, аварийни елементи и съоръжение на съветски самолетни компании. Това ще докара до утежняване на положението на основен бранш от съветската стопанска система и на свързаността на страната. Три четвърти от настоящия търговски въздушен флот на Русия е издигнат в Европейския съюз, Съединени американски щати и Канада. Така че това съществено зависи от нея ", сподели тя.

Според Фон дер Лайен новите европейски наказания в региона на енергетиката " ще създадат невероятно " модернизирането на съветските нефтопреработващи фабрики. Освен това рестриктивните мерки ще се отнасят до ограничение на достъпа до " основни технологии " като полупроводници и авангарден програмен продукт.

По-рано на изключителна среща на върха водачите на Европейски Съюз се споразумяха за нови наказания против Русия, които ще обиден активността на финансовите институции, фирмите в енергийния и транспортния бранш, както и придвижването на артикули с двойна приложимост и визовата политика. Освен това, съгласно ръководителя на Европейска комисия, съветските дипломати и предприемачи ще бъдат лишени от " фаворизиран достъп " до страните от Европейски Съюз.

По-рано Министерството на външните работи на Русия съобщи, че новите наказания са нелегитимни. Дипломатите предизвестиха, че сходни едностранни ограничения могат " единствено да влошат така и така тежкото състояние в връзките сред Москва и Брюксел ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР