Европейският съюз се подготвя за приток на афганистанци, търсещи убежище.

...
Европейският съюз се подготвя за приток на афганистанци, търсещи убежище.
Коментари Харесай

Фронтекс се подготвя за възможен скок на мигранти, търсещи убежище

Европейският съюз се приготвя за приток на афганистанци, търсещи леговище. Това съобщи шефът на Европейската организация за гранична и брегова защита („ Фронтекс “) Фабрис Леджери, отбелязвайки, че милиони афганистанци към този момент са разселени в прилежащи страни, предава Ройтерс.

В изявление с организацията, генералният шеф на гранична организация увери, че „ Фронтекс “ се приготвя за вероятен скок на мигранти, както по обичайни направления като този от Турция до Гърция, по този начин и по нови пътища, като да вземем за пример през Беларус, които Брюксел упреква, че изпраща незаконни мигранти през границата. 

Агенцията „ следи какво се случва “ в самия Афганистан, само че също по този начин следи афганистанските общности в прилежащите страни, сподели той, изброявайки Иран, Пакистан, Турция, Таджикистан, Узбекистан и Туркменистан. 

„ Нашите упования са, че според от протичащото се в Афганистан, несъмнено, хората, нуждаещи се от интернационална протекция, може да се опитат да избягат от страната. Но това, което най-вероятно ще се случи първо, е, че афганистанските общности, живеещи в чужбина, може да се опитат да се реалокират в Европейския съюз “, казва Леджери. 

Европейски Съюз се опита да реформира миграционната си система след рецесията през 2015-2016 година, когато дойдоха повече от милион души, множеството от които минаха през Балканите пешком, с цел да доближат Северна Европа. 

„ Сега Европейски Съюз е по-добър във връщането на мигранти, които нямат годно искане за леговище в страната си на генезис. Тъй като е рисково да се изпращат афганистанци в родината им, мигрантите от други страни може да се изкушат да се показват като афганистанци, с цел да влязат в Общността. Граничните чиновници са по-добре готови в този момент, в сравнение с са били преди шест години, с цел да дефинират от кое място са хората “, споделя Леджери. 

Сега не можем да върнем афганистанците в Афганистан, прибавя той. „ Но можем да върнем хора, които се показват за афганистанци, а не са, сподели той. Експертите, които в този момент са изпратени до външните граници на Европейски Съюз, могат да оценят националността на обещано лице, като слушат диалекти и способи на говорене “, разясни Леджери. 

Афганистанската миграция може да се заплете в разногласието на Европа с Беларус, който Европейски Съюз упреква, че изпраща мигранти от Близкия Изток незаконно през границата си. Минск отхвърля да поощряване незаконната миграция, само че споделя, че Европа би трябвало да анулира глобите, в случай че желае тя да спре. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР