Европейският съюз се нуждае от много по-ефективен механизъм за вземане

...
Европейският съюз се нуждае от много по-ефективен механизъм за вземане
Коментари Харесай

Президентът Радев: ЕС се нуждае от по-ефективен механизъм на вземане на решения при кризи

Европейският съюз се нуждае от доста по-ефективен механизъм за взимане на решения, изключително в спешни обстановки. Нерядко рецесиите към този момент са факт, а в Европейски Съюз съумяваме да реализираме консенсус за обещано решение след година. Това съобщи президентът Румен Радев на срещата на държавните глави от групата „ Арайолуш “, която се организира в столицата на Латвия, Рига, оповестиха от прессекретариата на президента.

Форумът за политически разговор сплотява 14 президенти на страни членки на Европейски Съюз – Португалия, Германия, Латвия, Финландия, Италия, Австрия, Полша, Унгария, Словения, Естония, Малта, България, Хърватия и Гърция и тази година е отдаден на аспектите на сигурността.
 1536843713  1536843832  1536843812  1536843776
Българският президент акцентира, че даже и при съществуването на рецесии, които засягат всички страни членки, Европейски Съюз не всеки път съумява да бъде обединен и да търси стабилно и продължително решение. По думите на Румен Радев това с особена мощ важи във връзка с миграцията. „ Ако вложим всичките си старания в превръщането на Европа в цитадела и не се обърнем към аргументите за миграцията, рискуваме да загубим тази цитадела. Европейски Съюз би трябвало да изнася освен артикули, само че и действително да поддържа развиването на образованието, културата и обществената непоклатимост в страните, от които произлизат мигрантите “, акцентира президентът.

Държавният глава прикани страните членки да премислят следваните подходи към сигурността, която не зависи единствено от продан на информация сред службите за сигурност, само че и от способността на Европейски Съюз да отстоява своите позиции в интернационален проект. Според президента Радев без съществуването на съответен защитителен потенциал, Европейски Съюз не е в положение да обезпечава сигурността на страните членки в прилежащите райони, които не престават да генерират опасности и да предизвикат миграционни талази.

Трябва да си отговорим и на въпроса дали имаме задоволително съответни механизми, с цел да идентифицираме и предотвратим евентуални рецесии както отвън Европейски Съюз, по този начин и вътре в Европа, в обособените общества и във връзка с днешните социално-икономическите процеси, съобщи още Румен Радев. Държавният глава добави, че страните в света не се разделят на огромни и дребни, а според от упоритостите и задачите, които си слагат в отстояване на своите ползи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР