Европейският съюз се готви да наложи забрана на производството и

...
Европейският съюз се готви да наложи забрана на производството и
Коментари Харесай

Готви се забрана. Кои продукти спират от Брюксел

Европейският съюз се готви да наложи възбрана на производството и вноса на артикули, чиято направа е обвързвана с насилствен труд, съобщи Ройтерс, като се базира на документ, до който организацията е имала достъп. Този ход е подбуден от опасенията на европейските законодатели, че човешките права в китайската провинция Синцзян се нарушават.

Обхватът на плана на Европейската комисия за новите правила обаче надалеч не е толкоз огромен, колкото предложиха евродепутатите, частично заради юридически ограничавания. Изпълнителният орган на Европейски Съюз ще би трябвало да посочи някои елементи, свързани с новите разпореждания и със страните членки, и едвам по-късно те ще могат да влязат в действие като закон.

" Подобна възбрана би трябвало да бъде наложена върху всички артикули, за които е употребен насилствен труд на който и да е стадий от производството или направата им, при събиране на годишна продукция и рандеман, в това число и при преправка и други действия, свързани с въпросните артикули ", се споделя в документа. 

" Забраната би трябвало да се наложи върху всички артикули от всевъзможен вид, в това число и техните съставни елементи, и би трябвало да важи за всевъзможни артикули, без значение от бранша и произхода им, и без значение от това дали са вътрешно произвеждане или импортирани, станали налични на европейския пазар или изнасяни ", планува още планът за новите правила.

Те са ориентирани към по-големите стопански оператори, като вносители и снабдители, се споделя в документа.

Задължението за доказване на присъединяване на насилствен труд в производството и преработката на продуктите обаче е на националните органи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР