Европейският съюз разкритикува първите действия на новото Учредително събрание на

...
Европейският съюз разкритикува първите действия на новото Учредително събрание на
Коментари Харесай

ЕС разкритикува властите във Венецуела


Европейският съюз разкритикува първите дейности на новото Учредително заседание на Венецуела, включително и отстраняването на основния прокурор Луиса Ортега.

Според изказването на представителя на Европейската външнополитическа работа тази стъпка още повече отслабва вероятността на Венецуела към спокойно възвръщане към демократичните порядки в страната, макар скорошните заявления на управляващите, че мирът и демокрацията във страната печелят.

 Във Венецуела въстанаха против управляващите, протестът е сподавен
Във Венецуела въстанаха против управляващите, протестът е сподавен

Стрелба към военна база...

" Европейският съюз припомня, че няма опция на уважението на законните институции, разделянето на управляващите и уважението на правата на жителите за свободно изложение на политическата воля. Правителството на Венецуела носи отговорност за съблюдаването на конституцията на страната ", се показва в публикуваното през днешния ден от Брюксел изказването.

В него се акцентира, че решенията на Учредителното заседание усилват поляризацията на така и така разграниченото общество.

 Терористи нападнаха военна база във Венецуела
Терористи нападнаха военна база във Венецуела

Няколко души са арестувани

Европейският съюз приканва всички участници в политическия развой на Венецуела да работят за определяне на доверието, належащо за преговорен развой по разрешаване на институционалната рецесия.

Ние чакаме, че държавното управление на Венецуела бързо ще освободи всички задържани по политически аргументи и ще обезпечи върховенството на закона и правата на индивида ", декларира представителят на Европейска комисия.

Европейският съюз твърди, че ще продължава да работи с всички заинтересувани страни, както на национално, по този начин и на интернационално равнища за застраховане на спокойствието и мира в страната, възвръщане към демократичния ред и право, както и за разрешаване на икономическите и обществени проблеми на венецуелския народ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР