Европейският съюз прие окончателно нова регулация, която удължава безмитния внос

...
Европейският съюз прие окончателно нова регулация, която удължава безмитния внос
Коментари Харесай

Окончателно: Още година безмитен внос от Украйна

Европейският съюз одобри дефинитивно нова регулация, която удължава безмитния импорт на украински артикули за още една година. Това стана посредством гласоподаване в Съвета на Европейски Съюз, откакто по-рано решението беше утвърдено и от Европейския парламент. Регулацията, която влиза в действие от 6 юни, е продължение на решение, признато предишния май.
Приемането на решението стана макар възраженията на пет страни, измежду които и България, че нараствания и по-евтин украински импорт, подбива цените на личните им производители, които не могат да осъществят продукцията си. 
" С подновяването на тези ограничения Европейски Съюз продължава да показва своята непоколебима политическа и икономическа поддръжка за Украйна ", се споделя в известие на Съвета на Европейски Съюз.
Безмитният импорт визира всички артикули, които не са обхванати от Споразумението за асоцииране сред Европейски Съюз и Украйна за основаване на задълбочена и всеобхватна зона за свободна търговия, като се отнасят главно до две категории артикули: плодове и зеленчуци, подлежащи на системата на входните цени, и селскостопански артикули и модифицирани селскостопански артикули, подлежащи на тарифни квоти.
Европейски Съюз се отхвърля и от събирането на антидъмпингови мита върху вноса с генезис от Украйна, както и от използването на защитни ограничения във връзка с вноса с генезис от Украйна.
На 5 юни изтичат краткотрайните забрани за импорт на украинска пшеница, царевица, рапица и слънчоглед, които Европейската комисия контракти като отплата за България, Полша, Румъния, Словакия и Унгария. Но по думите на еврокомисаря по земеделие - Януш Войчеховски, те ще бъдат удължени. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР