Европейският съюз полага усилия да увеличи производството на боеприпаси, предназначени

...
Европейският съюз полага усилия да увеличи производството на боеприпаси, предназначени
Коментари Харесай

Еврокомисар: ЕС полага усилия да увеличи производството на боеприпаси за Украйна

Европейският съюз поставя старания да усили производството на муниции, предопределени за Украйна, от " петнайсет индустриалци в единайсет страни " членки на общността. Това сподели през днешния ден еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон, представен от Франс прес.
" Трябва доста да се бърза - войната в Украйна, трагична и водена по избор на Владимир Путин, се е трансформирала в този момент в окопна война, война на директния конфликт, и нещата явно зависят от това кой ще изпрати повече муниции, едната страна или другата ", съобщи Бретон в предаване на радио Ер Ем Се. Той акцентира, че що се отнася до доставките на муниции, Украйна " е подвластна " от Европа.
Украинската войска непрекъснато бие паника поради дефицита на 155-милиметрови снаряди за оръдията, употребявани от нея против съветските войски.
Бретон уточни, че тази седмица ще посети България и Словакия, с цел да постави старания локалната оръжейна индустрия " да усили доста бързо производството ", и да прикани индустриалците да усилят индустриалния си потенциал.
Тази " тематика визира целия западен свят ", означи той, като напомни срещата на министрите на защитата от Европейски Съюз с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг предходната седмица в Стокхолм, където бе признат проект на стойност 2 милиарда евро за незабавни доставки на налични материали за Украйна и за общи поръчки на муниции.
Колкото до 155-милиметровите снаряди, такива се създават в Европа повече, в сравнение с в Съединени американски щати, посочи Бретон. " Този тип муниции са предопределени основно за високоинтензивни войни и никой в действителност не си бе представял още веднъж да има високоинтензивни войни, изключително в Европа ", добави еврокомисарят.
Източник: БТА>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР