Европейският съюз подготвя по-нататъшни санкции срещу Русия, но каквито и

...
Европейският съюз подготвя по-нататъшни санкции срещу Русия, но каквито и
Коментари Харесай

ЕС и САЩ подготвят още санкции срещу Русия

Европейският съюз приготвя по-нататъшни наказания против Русия, само че каквито и нови ограничения да бъдат признати, те няма да окажат въздействие върху енергийния бранш, съобщи еврокомисарят по икономическите въпроси Паоло Джентилони, съобщи Ройтерс.

Той предвижда по-бавно повишаване на европейската стопанска система, само че без да се стига до криза.

Джентилони означи, че прогнозата за 4-процентен растеж е прекомерно оптимистична и Европейският съюз надали ще успее да го реализира.

Американското държавно управление пък разгласи нов кръг ограничавания върху износа, засягащи Русия и Беларус.

Съединени американски щати разшириха листата на субектите, които на процедура не могат да получават жизненоважни технологии, като прибавиха към него 120 юридически лица, най-вече компании, свързани с военна сфера.

Американското министерство на търговията сподели, че този ход има за цел да " отслаби съветските и беларуските отбранителни, въздушнокосмически, морски и други стратегически браншове в отговор на бруталното нахлуване на Русия против суверенитета на Украйна ".

Според държавното управление на Съединени американски щати сходни ограничения ще оказват помощ да се предотврати достигането на технологии и програмен продукт до военните браншове в Русия и Беларус.

Американското министерство на търговията е присъединило до момента общо 260 субекта в листата поради съветското навлизане в Украйна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР