"Европейският съюз поддържа контакти със САЩ, Норвегия, Катар, Азербайджан, Алжир

...
"Европейският съюз поддържа контакти със САЩ, Норвегия, Катар, Азербайджан, Алжир
Коментари Харесай

ЕС с план - как ще заобиколи Русия

"Европейският съюз поддържа контакти със Съединени американски щати, Норвегия, Катар, Азербайджан, Алжир и други страни за разширение на доставките на полутечен природен газ ".

Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел. "Цените на газа в Европейски Съюз през днешния ден са 6-10 пъти по-високи, в сравнение с преди година, което оказва огромен напън върху цените на електрическата енергия ", написа той в блога си.

"През последните години Русия увеличи устойчивостта си пред икономическите наказания посредством струпване на валутни запаси, тя направи повече от нас в Европейския съюз, с цел да се оправи с евентуалните спирания в доставките на газ " означи още Борел.

Според него Европа би трябвало да търси други възможности на съветския газ.

"В кратковременен проект сме изправени пред незабавно предизвикателство за обезпечаване на доставките на газ, което би трябвало да решим. Това включва работа за увеличение на диверсификацията на маршрутите и източниците на импорт. Съединени американски щати към този момент са най-големият снабдител на полутечен природен газ (LNG) за Европа и през идващите месеци ще засилим съдействието си за обезпечаване на доставките на газ. Освен със Съединени американски щати, водим диалози и с Норвегия, Катар, Азербайджан, Алжир и други страни за разширение на доставките на полутечен природен газ ", написа още Борел в своя блог.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР