Европейският съюз планира пускането на единен дигитален портфейл, който да

...
Европейският съюз планира пускането на единен дигитален портфейл, който да
Коментари Харесай

ЕС въвежда онлайн самоличност под формата на дигитален портфейл

Европейският съюз възнамерява стартирането на обединен цифров портфейл, който да служи на всички жители за сигурен достъп до обществени и частни онлайн услуги. Европейски Съюз би трябвало да разгласи желанията си още през тази седмица, предава Financial Times. Приложението ще разреши на жителите на страните членки на Европейски Съюз да имат сигурен достъп до частни и обществени услуги посредством своята неповторима цифрова идентичност. Казано с други думи, цифровият портфейл ще служи като цифрова версия на персоналните документи, съобщи Милен Ганев, съучастник в българската софтуерна компания E-CARD, която е в топ 50 на Европа.

Портфейлът ще съхранява елементи за разплащания и пароли за достъп, като ще разрешава на жителите на Европейски Съюз да влизат в уеб страниците на локалните държавни структури или да заплащат битовите си сметки посредством неповторимата си цифрова еднаквост. Достъпът до европейското приложение ще става посредством няколко метода, в това число посредством пръстови отпечатъци или сканиране на ретината на окото, изясни Милен Ганев. Дигиталният портфейл ще може да се употребява като вместилище, където потребителите да съхраняват публични документи, като шофьорска брошура.

ЕС ще ограничи фирмите, които имат достъп до данните на потребителите, да не употребяват портфейла за други търговски интензивности като рекламиране на нови артикули. Брюксел организира съвещания със страните членки за въвеждането на рамка за техническите стандарти по отношение на цифровият портфейл. Очаква се приложението да бъде изцяло функционално след към година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР