Европейският съюз планира да прилага по-строго законодателство за защита на

...
Европейският съюз планира да прилага по-строго законодателство за защита на
Коментари Харесай

ЕС планира по-строга защита на потребителите на социалните мрежи

Европейският съюз възнамерява да ползва по-строго законодателство за отбрана на потребителите във връзка с обществените медии и имейл доставчиците като "Фейсбук " и "Джимейл ", съобщи Ройтерс.

Това става в миг, когато се обръща по-голямо внимание на отбраната на данните след избухналото отвращение от метода, по който "Фейсбук " борави с данните.

Съгласно проектопредложението управляващите биха могли да постановат санкции от минимум 4 % от оборота. В момента органите за отбрана на потребителите в Европейски Съюз могат да постановат само дребни санкции, а някои изобщо нямат пълномощия да глобяват компании за нарушение на законодателството в тази област.

Това е нов образец за по-строги правила в Европейски Съюз за софтуерните колоси след известията, че политическата консултантска компания "Кеймбридж Аналитика " е злоупотребила с данните на 50 милиона консуматори на "Фейсбук " в опит да повлияе върху президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Предложението планува да се разшири използването на законодателството на Европейски Съюз за отбрана на потребителите, обхващайки "безплатни " цифрови услуги, за които потребителите дават свои персонални данни, вместо да заплащат пари - като съхраняването на данни в облак, обществените медии и електронните пощи.

Лидерите от Европейски Съюз приканиха обществените мрежи да подсигуряват транспарантни практики и изцяло да пазят персоналните данни.

"Необходимо е обществените мрежи и цифровите платформи да подсигуряват транспарантни практики ипълна отбрана на персоналния живот и персоналните данни на жителите ", обявиха водачите от Европейски Съюз след съвещание в Брюксел.

"Законодателството на Европейски Съюз и на страните би трябвало да се почита и ползва ", споделиха те.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР