Европейският съюз, Организацията на обединените нации и Африканският съюз се

...
Европейският съюз, Организацията на обединените нации и Африканският съюз се
Коментари Харесай

ЕС, ООН и Африканският съюз с общи мерки срещу нелегалния трафик на мигранти

Европейският съюз, Организацията на обединените народи и Африканският съюз се споразумяха за общи ограничения против незаконната миграция, предава Ройтерс.

На срещата на върха ЕС-Африка в Абиджан участниците договориха проект за деяние против проведеното каналджийство за прекачване на мигранти от Африка към Европа. Част от проекта е блокирането на активите и финансови наказания против известни на управляващите проведени незаконни групи.

Смятаме тази самобитна търговия с хора за закононарушение против човечеството, съобщи президентът на Гвинея Алфа Конде , който сега ръководи Африканския съюз. Отделните страни се ангажираха да основат специфични сили за битка с трафика на мигранти, добави той. 

Междувременно страните от Европейски Съюз се съгласиха да финансират репатрирането на мигранти от Либия - развой, който към този момент се провежда от Международната организация по миграция.

След известията за незаконна търговия с мигранти в Либия, продавани като плебеи, редица страни са поели уговорката да одобряват жертвите, заяви френският президент Еманюел Макрон . Акциите по спасяването на мигрантите би трябвало да стартират в околните дни, съобщи Макрон в Абиджан. На срещата бе контрактувано усилване на помощта за Международната организация по миграция, която подкрепя завръщането на африканци от Европа в родните им страни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР