Европейският съюз очаква да бъде изключен от американските мита за

...
Европейският съюз очаква да бъде изключен от американските мита за
Коментари Харесай

Европа удря САЩ с мита до 90 дни ако Вашингтон не отстъпи

Европейският съюз чака да бъде изключен от американските мита за стомана и алуминий, само че ще се обърне към Световната комерсиална организация (СТО), с цел да наложи свои лични ограничения в границите на 90 дни, в случай че Вашингтон продължи с протекционизма.

" Европа сигурно не е опасност за американската вътрешна сигурност, тъй че чакаме да бъде изключена ", съобщи еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом.

Тя споделя загрижеността на Съединени американски щати за свръхкапацитета в стоманодобивния бранш, само че не има вяра в цените като метод за разрешаване на казуса.

" Бяхме изцяло ясни, че (решението на САЩ) не е в сходство със СТО, тъй че ще отидем в СТО, евентуално с други другари. Ще би трябвало да защитим нашата промишленост с ограничения за ребалансиране, защитни ограничения ", сподели Малмстрьом.

Европейските индустриални асоциации приканиха еврокомисаря да отговори, в случай че Европейски Съюз бъде включен в цените, които ще нанесат тежък удар върху стоманените и алуминиевите браншове на Стария континент.

" Загубата на експорт за Съединени американски щати, съчетана с предстоящ голям скок на вноса в Европейски Съюз, може да коства десетки хиляди работни места в стоманодобивната индустрия на Европейски Съюз и обвързваните с нея браншове ", сподели Аксел Егерт, началник на европейската стоманодобивна асоциация Eurofer.

Асоциацията на производителите на алуминий European Aluminum прикани за " неотложно " използване на ограничения, при положение на потребност.

Малмстрьом ще се срещне с американския търговски представител Робърт Лайтхайзър в събота, когато ще потърси по-голяма изясненост дали Европейски Съюз ще бъде включен в цените. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР