Европейският съюз обвини пряко Турция, че използва наплива на мигранти

...
Европейският съюз обвини пряко Турция, че използва наплива на мигранти
Коментари Харесай

ЕС обвини Турция, че ползва мигрантите за политически цели

Европейският съюз упрекна директно Турция, че употребява напора на мигранти за своите политически цели. Това стана на изключително съвещание на Съвета по външни работи, в който вземат участие първите дипломати на страните-членки на съюза.

„ Макар че признава засилващото се задължение на миграцията и рисковете, пред които е изправена Турция на своята територия, както и забележителните старания, които страната е положила за приютяването на 3.7 милиона мигранти и бежанци, Европейски Съюз още веднъж показва сериозната си угриженост поради обстановката на гръцко-турската граница и уверено отхвърля използването от страна на Турция на миграционния напън за политически цели ”. Този текст е записан в публично изказване на съвета.

Външните министри декларират още, че Евросъюзът няма да толерира незаконното пресичане на неговите граници. И предизвестяват: „ В това отношение, Европейски Съюз и неговите страни-членки ще подхващат всички нужни ограничения, в сходство с европейското и интернационалното право. Мигрантите не би трябвало да бъдат окуражавани да се пробват да преминат нелегално границите по суша или вода. Съветът приканва турското държавно управление и всички участници, и организации на място да предадат това обръщение и да се опълчват на разпространяването на подправена информация. ”
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР