Европейският съюз обмисля таван на цените на петрола, по-строги ограничения

...
Европейският съюз обмисля таван на цените на петрола, по-строги ограничения
Коментари Харесай

ЕС предвижда таван за цените на нефта

Европейският съюз обмисля таван на цените на петрола, по-строги ограничавания върху високотехнологичния експорт за Русия и повече наказания против физически лица, разкриха пред Reuters дипломати в четвъртък в отговор на това, което Западът осъди като нова ескалация на войната в Украйна. Агенцията отбелязва, че това се случва в отговор на оповестената анексия на окупираните украински територии от Русия и почналата частична готовност в страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министрите на външните работи на Европейски Съюз се споразумяха на незабавна среща в Ню йорк да приготвят нови наказания против Русия, а първият посланик на блока Жозеп Борел разкри, че те ще се състоят от стопански и самостоятелни ограничения.

Ръководителят на изпълнителната власт на Европейски Съюз, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен уточни, че те ще включат спомагателен надзор върху износа на цивилен технологии, предава CNN.

Трима европейски дипломати пък настояват, че новите наказания ще включват таван на цената на петрола, който да подхожда на контрактувания от Г-7.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР